Woon- en zorgproject voor jongeren met een beperking

Honk: Huis, Thuis, Toekomst!

Ons concept

13  VRIENDEN

HONK is ontstaan ​​vanuit een vriendengroep van jongeren met een beperking. Marie, Ella, Simon, Lore, Sarah, Jorn, Jasper, Caline, Elien, Elias, Bram, Lauranne en Thias kennen elkaar van op school en van activiteiten buiten de school. Als vrienden versterken zij elkaar, dagen zij elkaar uit en zorgen zij voor elkaar. Als groep zijn ze zelfredzamer dan elk op zich. Hun vriendschap  en de wens om samen te blijven is de bestaansreden van HONK. Door budget en zorg te delen, maken we ons project waar.

WACHTLIJSTEN

De wachtlijsten voor een plaats in een bestaande zorgvoorziening zijn vandaag heel erg lang. Als jongeren met een beperking afstuderen, moeten hun ouders hen dus noodgedwongen opvangen. Zowel voor de ouders als hun omgeving is dit een hele opgave. Want net als hun leeftijdsgenoten dromen ook jongeren met een beperking van een eigen toekomst .

DAG- EN VRIJETIJDSACTIVITEITEN

We organiseren dagactiviteiten op maat voor elke HONKer en kiezen ervoor om in kleine groepjes te werken. Ook hier staan onze waarden inclusie, geborgenheid en zelfredzaamheid steeds centraal.

We hebben onder andere een crea, moestuin, sport en kookatelier. Verder zetten we in op activiteiten waarbij we van betekenis kunnen zijn voor anderen zoals glas ophalen voor de buren of afval rapen.

WAARDEN

Dit zijn voor ons de belangrijkste waarden van ons project: vriendengeborgen,inclusie en samen.

Ons concept in één beeld:

Meer weten? Een vraag?

© 2022 HONK vzw - privacy