We vonden een huis

Blij nieuws! We vonden een huis. In het centrum van Leuven, op de Hertogensite, meer bepaald in de Minderbroedersstraat. Stad Leuven en Resiterra verbouwen er de vroegere ziekenhuissite tot een duurzame stadswijk met een mix van verschillende woonvormen. Waar ook plaats is voor een sociaal project als HONK.

Waar staan we vandaag? We tekenden een principeakkoord met Resiterra. De ontwerpplannen zijn klaar. Elke HONKer krijgt zijn eigen studio met slaapruimte, zithoek en badkamer in het huis. We voorzien een gemeenschappelijke keuken, eetplaats, zithoek, terras en kleine tuin. En er is plaats voor ons eetcafé Upside Down. Ondertussen zetten we ook een financieringsplan op.

Hoe loopt het nu verder? We werken de komende maanden samen met Resiterra de plannen af en hopen de aankoop gauw met succes af te ronden. Het plan is om begin 2021 te beginnen met de bouwvan de woning en om in de zomer van 2022 te verhuizen. Binnenkort dus meer nieuws over de aankoop en het bouwproject. Maar ook hoe jij ons kan helpen om onze droom helemaal waar te maken, want zonder jouw steun geraken we er niet.

Hou dus onze website en Facebookpagina in de gaten.

Meer info? honkinvest@honk.be